De Goede- Strijbosch

Kop in ’t Zand is een creatie van makerscollectief De Goede-Strijbosch. Het collectief bestaat uit Lisa Strijbosch & Maartje de Goede; twee jonge ontwerpers met een hart voor de wereld. Wij geloven in de kracht van kunst-buiten-de-museummuren, als katalysator voor maatschappelijke verandering.

Maartje de Goede

Ik ben Maartje de Goede; ontwerper, danser, anti-kapitalistische optimist, en bewoner van deze wereld. Met Kop in ’t Zand hoop ik mensen iets nieuws te laten ervaren. Ik wil zachtjes een klein deel van het brein wakker schudden, een deel dat wat aandacht verdient.

Ik werk als freelance grafisch ontwerper en social designer. Alles wat ik doe, doe ik vanuit mijn waarden; ik strijd voor een sociaal gelijkwaardige én rechtvaardige samenleving. Naast Kop in ’t Zand, werk ik ook aan projecten voor bijvoorbeeld een inclusievere danswereld, veiliger fietsen in het donker, en betere lonen voor kunstenaars. Want omdat al het onrecht uiteindelijk aan elkaar verbonden is, helpen alle kleine beetjes het grotere geheel.”

“Zachtjes je brein wakkerschudden”

Lisa Strijbosch

Ik ben Lisa; ontwerper, idealist, natuurliefhebber, podcast-fan en bewoner van deze wereld. Met “Kop in ’t Zand” hoop ik mensen een pauzemoment te bieden in de milieuzorgen.

Ik werk als graphic- en social designer. Met mijn werk heb ik het doel om bij te dragen aan positieve maatschappelijke en duurzame verandering. Dit doe ik door mijn expertise in te zetten voor organisaties die bouwen aan een betere wereld. Daarnaast werk ik aan zelf geïnitieerde social design projecten die zorgen voor opschudding, betrokkenheid scheppen en mensen in beweging zet.” 

“Moeder aarde is mij lief”

Het team

Kop in ’t Zand is tot stand gekomen in samenwerking met:

Klimaattherapeuten
(performers)

Abdulaal Hussein
Cecilia Adorée
Rian de Jong
Zita Smit

Samenwerkingspartner

Stichting Duurzame Week

Tekst en stem
Aardemonoloog

Yentl van Stokkum

Sound Design

Werner Urban

Klimaattherapie-
advies

Evanne Nowak

Zakelijk advies

Myrthe van der Boom

Technisch advies

Front 404 / Rhea Eeltink / Robin Bremer

Penvoerder

Stichting de Maakruimte

Fotograaf

Rosanne Groeneweg / Paul Buckley

Met dank aan

Anne, Arnold, Astrid, Beatrice, Fabian, Ilya, Iwan, Jasmijn, Melanie, Nienke, Rhea, Rian, Rosanne, Susan, Tessa, Theo, Vera, Wouter en iedereen van BureauBlad

Mede mogelijk gemaakt door:

Volg ons op Instagram!

Email

info@kopintzand.com

geaard in

Utrecht

Telefoon

06 20072283