Kop in ’t Zand

Klimaat-kunstinstallatie

Kop in ’t Zand is een interactief kunstwerk van makerscollectief De Goede-Strijbosch. Een ervaring voor iedereen met gevoelens over de klimaatramp die wij collectief doormaken. Bij ons steek je je Kop in ’t Zand; niet om weg te duiken, maar juist om te luisteren naar de aarde.

Onze zandberg staat in directe verbinding met de kern van de wereld. Hier mag je even gaan liggen en een connectie met de aarde maken via een audiobeleving. Als je goed luistert, hoor je wat ze tegen ons zegt. Na de Kop in ’t Zand-ervaring is er ruimte om op adem te komen in de reflectietent. Daar staan onze Klimaattherapeuten klaar om een gezonde relatie tussen bezoekers en de aarde te waarborgen. In een collectieve Klimaattherapiesessie met humoristische elementen leer je om te gaan met je klimaatgevoelens, kom je dichter tot de aarde en dichter tot elkaar.

 

Kop in ’t Zand is te boeken in twee varianten: De Sessies en de kunstinstallatie.

Over Kop in ’t Zand

Kop in ’t Zand is een interactief kunstwerk van makerscollectief De Goede-Strijbosch. Een ervaring voor iedereen met gevoelens over de klimaatramp die wij collectief doormaken. Bij ons steek je je Kop in ’t Zand; niet om weg te duiken, maar juist om te luisteren naar de aarde.

Onze hoop zand staat in directe verbinding met de kern van de wereld. Hier mag je even gaan liggen en een connectie met de aarde maken via een audiobeleving. Als je goed luistert, hoor je wat ze tegen ons zegt. Na de Kop in ’t Zand-ervaring is er ruimte om op adem te komen in de reflectietent. Daar staan onze Klimaattherapeuten klaar om een gezonde relatie tussen bezoekers en de aarde te waarborgen. In een collectieve Klimaattherapiesessie met humoristische elementen leer je om te gaan met je klimaatgevoelens, kom je dichter tot de aarde en dichter tot elkaar.

Kop in ’t Zand is te boeken in twee varianten: De Sessies en de kunstinstallatie.

 

“Mocht je de behoefte voelen, omarm de aardberg. Begraaf je in haar geur, woel door haar heen en voel haar door je vingers glippen.”

Preview Kop in 't Zand

met De Goede-Strijbosch | Stem en tekst: Yentl van Stokkum | Sound design: Werner Urban

Luister hier exclusief naar het begin van de Kop in ’t Zand audiobeleving.

We raden aan om een rustige plek op te zoeken, misschien zelfs even te gaan liggen. Luister het fragment met een koptelefoon. Sluit je ogen, adem een aantal keer goed in en uit en voel hoe de aarde je draagt…

Wat we bieden

Het klimaatkunstwerk Kop in ’t Zand is een ritueel waarin klimaatgevoelens de ruimte krijgen. Luister via een audiobeleving naar Moeder Aarde en ontwar wat er losgewoeld wordt in een collectieve theatrale Klimaattherapiesessie. We gaan met elkaar op zoek naar meer verbinding met onszelf, elkaar en de aarde.

Kop in ’t Zand bestaat in twee varianten:

Kop in ’t Zand Sessies

Geschikt voor groepen tot 30 personen, 45-60 minuten per ronde. Boek de sessie als workshop voor jouw congres of evenement. Verwacht een audio-ervaring op locatie naar keuze (binnen of buiten) en een diepgaand, luchtig nagesprek. Download onze brochure of neem contact op voor meer informatie.

Kop in ’t Zand Kunstinstallatie

Kop in ’t  Zand strijkt voor meerdere dagen neer op je locatie. Verwacht een berg zand met poëtische geluidsinstallatie, Klimaattherapeut, een host en een reflectieruimte om na te praten. Elke 30 minuten kunnen 6 personen de ervaring beleven. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Het realiseren van de installatie is altijd maatwerk. Prijs op aanvraag. We hanteren een korting voor meerdaagse evenementen en culturele initiatieven: vraag naar de mogelijkheden.

Reviews

Wat was Kop in ’t Zand voor mij een bijzondere ervaring. Onverwacht raakte ik erg geëmotioneerd door de tekst, deze was zo krachtig, goed opgebouwd en raakte mij echt. Ik voelde de liefde en zachtheid van moeder aarde, ik voelde me schuldig over hoe ik met haar om ga, ik voelde angst over of het ooit weer goed zal komen, en ten slotte voelde ik me toch ook getroost en opgelucht. Dat laatste mede door de fijne klimaattherapeut. Een perfect afgeronde achtbaan van emoties. Dit is wat ik wil ervaren bij kunst!

Mãlini

Docent

“Kop in ’t Zand was enorm indrukwekkend. De ervaring gaf me een drukkend gevoel van tekortschieten in mijn acties, urgentie, en een bewustzijn van hoe er op ieder moment een stuk van de aarde afbrokkelt. Tegelijkertijd was de berg even een ontvluchting en een geruststelling. De tekst was prachtig, maar wat de woorden echt kracht gaf was het feit dat je letterlijk in een zandberg lag. De korrels schuurden en streelden en het was echt bijzonder dit zo immersief te ervaren.

De zandberg opzichzelfstaand was al een aangrijpende ervaring, maar het gesprek met de klimaattherapeuten na afloop was net zo bijzonder en maakte alles helemaal af.”

Iris Janssen

Visual Artist

Ik heb nog nooit op deze manier stilgestaan bij mijn gevoel over de klimaatramp. In plaats van het gestresste en paniekerige gevoel wat ik normaliter ervaar, ontstond er bij mij nu ruimte voor de verbinding met de aarde en de emoties in mijzelf. Deze ruimte is voor mij nodig om écht het systeem waarin we leven te veranderen. Dankjewel, voor deze ruimte, het gesprek en de energie om mijn hoofd weer uit ’t zand te halen

Nienke Aalbers

Community Developer

“Geïnspireerd en geïntrigeerd raken, maar ook kunnen ontspannen. Dat is hoe Kop in ’t Zand voor mij voelde.

Deze ervaring was als geen andere hiervoor en al helemaal niet als je het vergelijkt met hoe het klimaatprobleem wordt bekeken en aangekaart. De mogelijkheid om in een totaalervaring, die tot in de puntjes af voelde, het klimaatprobleem anders te ervaren, met een glaasje smeltwater toe?! Kop in ’t Zand trok mijn kop uit het zand over hoe we de problematiek van het klimaat anders moet bekijken.

Als iedereen zich zo zou kunnen voelen als wat ik heb ervaren bij kop in ’t zand, denk ik dat de manier waarop we als maatschappij grote problemen aanpakken drastisch zou veranderen. Dit project laat het belang van kunst zien en hoe het ons kan helpen in het bekijken van een probleem door een nieuwe bril.”

Tijn la Vos

Experience Designer

Volg ons op Instagram!

Email

info@kopintzand.com

geaard in

Utrecht

Telefoon

06 20072283